OVER BARBIER

Het speciaalbiercafé waar jong en oud elkaar ontmoeten. Waar je kunt genieten van een heerlijk vers getapt glas bier of één van de ruim 130 bieren op fles.

OVER ONS

BarBier is een speciaalbiercafé op de markt in Gouda met een stoere en moderne uitstraling. Een speciaal biercafé waar jong en oud elkaar ontmoeten. Waar we genieten van een heerlijk vers getapt glas bier of keuze hebben uit ruim 130 bieren op fles. BarBier heeft een prachtig terras, waar bijna het hele jaar de zon schijnt. De hele dag zijn we open zodat je ’s morgens welkom bent voor een kop biologische koffie met huisgemaakte appeltaart of ’s middags kunt komen lunchen. Eenmaal binnen geweest, weet je ons te vinden voor een borrelplank of een high-beer. Maar je bent ook zeker welkom om te blijven zitten voor het diner en daarna te blijven plakken tot in de laatste uurtjes aan de bar. De hele dag door met een heerlijk biertje voor je neus.

HOE HET ALLEMAAL BEGON

Na jaren horeca-ervaring bij de Tapperij in Gouda werd het tijd voor een nieuwe stap. Ik wilde een tweede zaak starten in het hart van Gouda op de markt aan de zonzijde. Een speciaalbiercafé genaamd BarBier. Een plek waar speciaalbier centraal komt te staan en ruimte genoeg is om naast de bekendere speciaalbieren ook lokale brouwerijen of de special-editions een plek te geven. Bijna een jaar lang zijn we bezig geweest met de verbouwing. Op 14 november 2018 opende BarBier zijn deuren. Dit kon ik natuurlijk niet alleen, met o.a. een crowdfundings-actie werd er binnen 3 dagen meer dan de benodigde 25% van het bedrag binnengehaald. Ook de brouwerij heeft flink in de buidel getast om de zaak een mooie Hertog-Jan-uitstraling te geven. Het resultaat mag er zijn en ik ben er ongelofelijk trots op.

Ton Vergeer, eigenaar

Ton Vergeer
hertog jan

GENOOTSCHAP

BarBier is lid van ’t Genootschap van Hertog Jan. Dit is een selecte groep van horeca bedrijven die trots zijn op het uitdragen van Hertog-Jan. En daarop ook horecagelegenheden waar de brouwerij zich graag aan verbindt.

Je kunt ons ook vinden op Untappd. Hier kun je bijhouden welke van onze bieren je al gedronken hebt en wat je daar van vond. Handig, want dat helpt de volgende keer weer met kiezen. Je kunt Untappd ook in de gaten houden voor nieuwe bieren, speciale batches en acties.